Sateisen päivän kunniaksi tein kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Kuin varkain raparperin varret olivat
kasvaneet puuliiterin takana reiluun mittaansa. Kunhan sade lakkaa, käyn kameran kanssa  kasvustoa kuvaamassa.

Näistä aineksista tuli makoisa piiras.

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniliinisokeria
1 dl kauralesettä (käy myös vehnälese)
2dl vehnäjauhoja
1 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Täyte:
0,5 dl sokeria
2 melko pitkää raparperinvartta
1 dl rasvatonta mansikka-vaniljajoghurttia
1 dl perunasuurimoita

Sekoitin ensin leivinjauheen, vaniliinisokerin, leseet ja jauhot keskenään. Eri astiassa sekoitin
seuraavaksi sokerin ja munat kevyesti vatkaten. Sitten vatkattuun seokseen jauhot, maidon ja
öljyn. Kaadoin taikinan halkaisijaltaan n. 25 cm olevaan piirasvuokaan. Kumosin täytteen taikinan
päälle. Paistoin piirasta 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Täytteen olin tehnyt ennakkoon seuraavasti. Kiehautin pieniksi palasiksi pilkkomani raparperit sokerin kanssa nopeasti. Annoin keitoksen aikansa jäähtyä, ennen kuin lisäsin sekaan perunasuurimot ja joghurtin.

Hyvää oli. Pitää tehdä toistekin.
====================================================================
Tässä vihdoinkin raparperini. Korkeutta kasvustolla on jo metri.

625551.jpg