Tänään kotimatkalla kävin ostamassa uuden kakkuvuoan. Nyt huushollissa tuoksuu leipomiselta. Pelkään pahoin, että jouluksi joudun tekemään samanlaisen taatelikakun. Maku näet on jo testattu. Kakun kypsymistä odotellessa viimeistelin pellavahuovasta tekemäni koristeet, jotka ovat menossa maljakkokatajien somistukseksi.



Edit 9.12.

Taatelikakku

1,5 pakettiakivettömiä taateleita  (n. 375 g)

1 dl kahvia 

3/4 dl rypsiöljyä 

2 dl sokeria 

reilu dl omenasosetta tai haarukalla hienonnettua banaania

(yllä mainitut aineet kiehautetaan ja jäähdytetään; vatkaten tulee kuohkea)

1 dl rasvatonta maitoa 

2 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja 

1 tl soodaa 

1 tl leivinjauhetta 

1 tl korianteria 

1 tl vanilliinisokeria 

 

2,2 l vuoka, paistoaika 60 min uunin alatasolla 175 asteessa

(seuraavan kerran saatan kokeilla sokerin vähentämistä 1,5 dl:aan ja lisään taikinaan vaikka 0,5 dl perunajauhoja)




Lunta on omiksi tarpeiksi. Kuva on eilisillalta, kun olin lumitöissä myöhään.