Kun ulkona on tarpeeksi kylmää, rupeaa oikein mieli tekemään kalakeittoa.  Minun vakiokeittoni on vesipohjainen,  kauraryyneillä   sopivan sakeaksi suurustettu.

Tässäpä ainekset  siinä järjestyksessä kuin ne laitan isoon kattilaan. Vettä lisäilen sitä mukaa, että ainekset peittyvät juuri ja juuri.

- vettä riittävästi kattilan pohjalle

-maustepippureita n. 20 kpl

- keskikokoinen sipuli pilkottuna

- yksi valkosipulin kynsi pilkottuna, jos sielu sietää valkosipulia

-kaksi isoa porkkanaa pilkkottuna

-nyrkinkokoinen pala lanttua pilkottuna

-kasviliemikuutio

-timjamia ja sitruunapippuria hyppysellinen

-kuivattuja suppilovahveroita murskattuina n. kahvikupillinen , jos sattuu olemaan

- n. 5 maustekurkun viipaletta pilkottuna

 

Tässä välissä kuorin ja pilkon

- n. 6 isoa perunaa

ja lisään ne muiden ainesten joukkoon, kun juurekset alkavat olla kypsyä.

Kun sitten perunat ovat melko kypsiä, laitan joukkoon

- kalakuutioita n. 400 gr

Tässä vaiheessa lisään keitokseen

- pari ruokalusikallista kauraryynejä ja

- pari hyppysellistä tilliä.

Lisäksi saatan lisätä

- kahvilusikallisen suolaa,

jos siltä tuntuu. Aikani keilteltyäni voinkin jo kutsua perheen syömään.

 

Kyytipojaksi ei tarvitakaan sitten enää muuta kuin ruisleipää ja maitoa.