Lapsuuden kodissa oli kolmionmuotoinen ruusupenkki ja siinä kasvoi tätä ruusua. Vanhempani muuttivat sitten ajan oloon kerrostaloon ja isäni postitti minulle yhden ruusun juurakon viimeisenä kesänä ennen kuolemaansa. Meidän pihassa se on nyt seitsemättä kesäänsä. Suurin osa kukista on vaaleanpunaisia, joukossa joku hieman tummempi kukka. En ole perehtynyt ruusulajikkeisiin oikein hyvin... ennen vanhaan taisimme puhua neilikkaruususta.

740630.jpg


741855.jpg
Kellokukat ovat ryhtyneet kilvan kukkimaan. Peurankello ja vuohenkello kuvissa. Itse taidan pitää enemmän vuohenkellon sinisestä väristä.


740636.jpg740642.jpg

Sormustinkukat ovat ylväitä.


740648.jpg

Mehitähden kukka on mielenkiintoisen näköinen.
740681.jpg

Ensimmäset herkkutatitkin on sitten paistettu. Eilen löysin yhden ja tänään toisen. Tilkka öljyä vain pannulle,  sienet kuumentumaan, ripaus suolaa ja mustapippuria sekaan -  niin makunautinto on täydellinen.

Kun noita mustikoita on siunaantunut, niin itse olen havainnut hyväksi sellaisen siivoamistavan, että levitän pari sanomalehden aukeamaa tiskipöydän syvennyksen päälle.  Puhdistusritilä pysyy syvennyksen päällä melko hyvin. Kaksi kättä jää sitten vapaaksi mustikoiden puhdistamiseen ritilän pyöräyttämisen välillä.

Nauttikaa kesästä! Lähdemme viikoksi tai pariksi mökille huomenissa.