Parina päivänä viikosta olen jo ennen seitsemää ollut matkalla bussipysäkille. Asumme haja-asutusalueella Nuuksiossa. Taloja on on siellä täällä, välissä on metsiköitä ja peltoja. Sekä viime että tällä viikolla yllätin kolmen valkohäntäpeuran ryhmän  yhden omakotitalon pihalta. En tiedä, kuka tai ketkä säikähtivät eniten. Edellisellä viikolla oli hieman valoisampaa ja ensi ajatukseni oli, että koiralauma juoksentelee talon pihassa. Mutta kun joukkio säntäsi pihasta asfalttitien yli niityn puolelle, niin tieltä kuului sorkkien kopse. Vilahtipa siinä kolme valkoista peräpäätäkin. Mutta ei siinä mennyt pitkään, kun koko joukkio oli poissa näkyvistä.

Tämänviikkoinen kohtaaminen tapahtui pimeämpänä aamuna. Nyt pääsin yllättämään joukkion hieman lähempää. Isoin peura tuli eteeni n. 10 metrin päästä, loput kaksi ylittivät tien parinkymmenen metrin päästä.

Mikäköhän niitä houkuttelee pihamaalle? Vihreää pihanurmeakohan ne tulevat syömään? Kyseisen talon pihalla ei sen suuremmin ole pensaitakaan, jotka houkuttelisivat eläimiä.