Viime viikkoina olen harrastanut aikamatkailua. On vaivatonta ja ekologista. Yli 1200 diaa olen jo saanut digitaaliseen muotoon.


Erämaahan läksin kerran ja lähdepä sinäkin mukaan retkelle Muotkan erämaahan. Oikeasti kävin siellä mieheni kanssa yli 25 vuotta sitten. Ja nyt uudemman kerran digitoidessani vanhoja dioja.


Finnair vei meidät Seutulasta Ivaloon, josta jatkoimme matkaa linja-autolla. Jäimme kyydistä Karigasniemen tien varressa Muotkan Ruoktussa.

Kuljimme Peltojoen vartta tunturiin.
Alkumatkasta sääkin suosi, jotta tarkeni ihan lyhythihaisessa puserossa.
Jokivarteen oli mukava pystyttää telttaja sytyttää tervakset kahvinkeittoa varten.Kymmenen kilometrin vaelluksen jälkeen tulimme autiotuvalle, josta löytyy tietoa nykyään netistäkin.Jätimme kantamukset Lahtisen kämpälle ja kapusimme tunturiin maisemaa ihailemaan. Tuuli kylmästi. Ennen pitkää sade pakotti meidät palaamaan Lahtisen kämpälle ja ahtautumaan yoksi kämppään vastoin ennakkosuunnitelmia. Jalat koukussa mahduimme juuri ja juuri seinänvieruspenkeille. Jossakin vaiheessa yötä heräsimme siihen, että rakennuksessa oli muitakin meidän lisäksemme. Sellaisia, jotka eivät olleet tulleet oven kautta. Ikävä kyllä jouduimme eliminoimaan myyrät kämpästä, ennen kuin pystyiime jatkamaan unia.

En muista, että tätä pienemmässä rakennuksessa olisin yötäni viettänyt. Tuskin sinäkään.

Tervaksen tuoksu nenässäni lopetan tämän aikamatkan.